Hogyan lehet megszabadulni az egerektől?

A egérirtás azonnali megkezdéséhez hívjon most!

Aki egyszer azzal találkozik, hogy egér van a házban, vagy bármely ingatlanában az kétségkívül megtesz mindent annak érdekében, hogy eltávolítsa.

Nemcsak irtózatosak, de betegségeket is hordozhatnak, egyáltalán nem kívánatosak egyetlen otthonban sem.

De mielőtt bármilyen egérirtás vagy védekezése módszerbe belevágnak, érdemes tudni néhány fontos dolgot!

Csótány

Miért veszélyesek az egerek?

Az egerek emberi táplálékot esznek, miközben elpusztítják a kartont, papírt, dobozokat és műanyagot, hogy fészküket építsék. Egyes egerek vizelete, nyála és ürüléke vírusokat és baktériumokat, például szalmonellát és hantavírust tartalmazhat.

Az egerek fertőzése veszélyes az emberre, ezért az egérirtás nagyon fontos, már az első jelek esetén tanácsos cselekedni. A populációk gyorsan nőnek, és idővel már rendkívül nehéz kiirtani.

Hatékony az egér irtás során a csapda vagy a méreg?

Az otthoni egérirtás technikák a csapdáktól a csalikig terjednek. A racsnis csapdák veszélyesek lehetnek az emberekre és háziállatokra, ha nem megfelelően helyezik el. A ragasztócsapdákat hasonlóan egerek befogására is használják, de ezek megfelelő elhelyezése is szükséges ahhoz, hogy hatékonyak legyenek. Csali is használható, de helytelen elhelyezése és használata károsíthatja az embereket, a háziállatokat.

Hogyan lehet megszabadulni az egerektől – az első lépések!

A falakon belüli zajok egérjelenlétre utalhatnak. Azonban a rovarok, sőt maga az épület is hasonló zajokat bocsáthat ki. Ezért fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy vannak egerek a házában, mielőtt bármiféle lépést megtesz az egérirtás során.

Ellenőrizze a belépési pontokat és az élelmiszerforrást – minden lehetséges etetési helyet és belépési pontot azonosítani és megszüntetni kell. Az alapélelmiszereket fém- vagy üvegedényben, szorosan lezárt fedéllel kell tárolni. A munkalapokat, a mosogatókat és a konyhai padlókat tisztán kell tartani, a repedéseket, lyukakat le kell zárni. De gondolni kell a csövek, gázvezetékek és szellőzőnyílások körüli nyitott területek elzárására is, még a rendkívül kicsi lyukakat is érdemes szigetelni.

Az egérirtás lépései:

  • Az első dolog megállapítani, hogy van-e fertőzés. Figyelendő jelek az egérürülék, a vizelettócsák, a tárgyakon való apró ragacsos jelek, az erős szag, a fészek megtalálása vagy nyilván az egér megjelenése a házban.
  • A második és legfontosabb lépés megszabadulni tőlük örökre!

Az egérirtás során ne feledkezzen meg a következő lépésekről:

Dobja ki a szennyezett élelmiszereket!

Győződjön meg arról, hogy minden étel fém-, műanyag- vagy üvegedénybe van zárva. Ide nehezen hatolnak be, és megfelelően megvédik az ételt az egerektől, míg a karton tökéletes fészekrakásra. Ne hagyja a kenyeret vagy a gyümölcsös tálat a pulton egy napig sem. Az élelmiszerből a lehető legtöbbet tegyen a hűtőbe, a kenyeret pedig fémedényben tárolja. Ügyeljen arra, hogy naponta tisztítsa meg szekrényeit, illetve annak felületeit a morzsáktól, az ételmaradékoktól és a kiömlött anyagoktól.

Zárja le a bejáratokat!

Járja körbe az ingatlant, és zárja le az összes talált repedést és lyukat, hogy megakadályozza az egerek bejutását. Az egérirtás során tartsa zárva az ablakokat, vagy legalább figyelje őket. Természetesen időnként szüksége lesz friss levegőre, de próbáljon meg a közelben lenni, amikor az ablakok nyitva vannak, hogy gyorsan észrevehesse, ha egy egér megpróbál bejutni.

Itt a nagytakarítás ideje!

Dobja el az összes régi dobozt, táskát, és minden olyan ruhaanyagot, amelyet nem használ. Tekintse át az összes olyan területet, ahol ürüléket, vizelettócsákat, fészeknyomokat stb. talált, és alaposan fertőtlenítse. Az egerek nemcsak a kartont rágják meg, hanem a műanyagot és a fát is, ezért ügyeljen arra, hogy személyes tárgyait ne ezekből az anyagokból készült dobozokban tárolja. Végezzen általános takarítást a házban, különösen olyan helyeken, ahol ritkán takarít, például padláson vagy pincében.

Szüntessen meg az élelmiszerforrást!

Még ha nem is tűnik egéreledelnek – sok minden lehet az. Szinte bármit megesznek, ezért rendszeresen meg kell tisztítani az ételmaradékot a padlóról és más felületekről. Ha vannak gyümölcsfái időnként össze kell gyűjteni a termést. Az egerek kijönnek a házból élelmet keresni, ha nincs bent. Tartsa a szemetet szorosan fedővel, és mindig ellenőrizze, hogy nincs-e repedés

Honnan tudom, hogy az egerek elmentek?

A legjobb módja, ha figyeli az új ürüléket, karcolásokat és vizelettócsákat. Tisztíts rendszeresen, így ha valami újdonság van, azonnal észreveszi. Amikor a jelek megállnak, biztos lehet benne, hogy az egerek is eltűntek.

Miután végre megszabadult az egerektől, nagyon fontos tudni, hogyan lehet megelőzni, hogy a jövőben újra megismétlődjön:

  • Rendszeresen vigye ki a szemetet, és dugja be a lyukakat a házban – az alom és a fény vonzza ezeket a kártevőket.
  • Tartsa tisztán a házat – nem csak szemétről van szó, az egereket általában vonzza a rendetlenség. Palackok, újságok, régi bútorok, ruhák – minden, amiben rejtőzködhetnek.
  • A csövek repedései, az alapozáson lévő lyukak és az ajtók alatti terek – mind olyan belépési pontok, ahová az egerek bejuthatnak.
  • Takarítsa ki a kertet – az egerek a hulladékhalmokban és a nyíratlan sövényekben boldogulnak. Ha rendben tartja, a rágcsálóknak kevesebb búvóhelyük lesz.
  • Ültessen erős illatú növényeket – például fokhagymát és mentát, mivel az egerek számára túlságosan erős a szaga.

Ha semmi sem működik…

Bár rengeteg módszer van az egérirtás akkor a legsikeresebb ha professzionális segítséget kér, akik képesek szakszerűen szembenézni az egérinvázióval.

További részletekért az egérirtás, illetve minden kártevővel kapcsolatosan lépjen velünk kapcsolatba, hogy segítsünk megoldani ezt a kellemetlen problémát!

Image

Maradandó megoldást alkalmazok.

Segítséget tudok nyújtani mindenkinek, aki megszabadulna a kártevőktől.

© 2024 Demkó Gábor EV. Design és programozás: Creative Ideas

Follow Us

Image