Patkányirtás hatékonyan – szabaduljon meg az ijesztő rágcsálóktól!

A patkányirtás azonnali megkezdéséhez hívjon most!

A kártevők eltávolítása elengedhetetlen minden otthon higiéniájának és kényelmének fenntartásához, különösen igaz ez akkor ha a patkányokra gondolunk, amelyek az egész világon elterjedtek.

Mivel a világon több mint 60 fajtája él, a patkányirtás sokak számára szükségessé válik!

Patkány, az ellenség!

Vannak különbségek az egerek és a patkányok között...

A méret a fő különbség! A patkányok szürkék, feketék vagy barnák, méretük a 12 cm-től az igazán félelmetes méretig terjedhet, amely körülbelül akkora, mint egy nagyobb macska, és súlya meghaladja az 5 kg-ot. Összetéveszteni nem lehet, mivel jelentősen kitűnnek az egerektől jóval nagyobb testtérfogatukkal, hosszúkás orrukkal és hosszabb farkukkal.

Ami még annál is „ijesztőbb”, hogy a nőstények akár 500-or is párosodhatnak 6 óra alatt, és akár 2000 kölyköt is világra tudnak hozni egyetlen év alatt. Figyelembe véve, hogy a patkányok vemhességi ideje kevesebb, mint egy hónap, könnyen belátható, hogy a patkányirtás nem egy elhanyagolható feladat!

A patkányirtás azonnali megkezdéséhez hívja a +36 20 274 0789-es telefonszámot!

Hogyan lehet megelőzni a patkányok fertőzését?

Ahogy a csótányok esetében is említettük a tisztaság elengedhetetlen ahhoz, hogy ezeket a rágcsálókat távol tartsa otthonától. Dobja el a háztartási törmeléket, és alaposan vizsgálja meg háza külsejét, és ha repedések vannak a falakon, a kerítésen vagy az ajtókon, dugja be azokat. Ezenkívül a szeméttárolóknak nagyon jól kell zárniuk, hogy ne engedjék be a rágcsálókat.

Ne felejtse el, hogy az egerek akkor is megjelennek, ha gabonát, deszkát vagy papírt tárolunk. Javasoljuk, hogy a talajtól körülbelül 30 cm-re legyen egy tárolóhely, amely a patkányirtás esetleges elkerülését jelentheti!

Ne feledje: a patkány irtás elmulasztása a populáció rohamos terjedését okozhatja!!!

A patkányokat nehéz kordában tartani, mert mindenhol élnek. Megjelenésük városokban gyakran a csatornarendszerrel, közterületekkel és szomszédos ingatlanokkal függ össze. De a házban és azon kívül is megtalálhatóak.

A patkányok könnyedén boldogulnak, mindaddig amíg van:

  • Táplálékforrás! Mindenevők, mindent megesznek, ami csak elérhető. Bár leginkább arról ismertek, hogy a szemétben turkálnak és kihagyott ételt esznek, egyesek élelem reményében kis állatokat, például madarakat és gyíkokat ölnek meg;
  • Víz! De akár egy hónapot is kibírnak nélküle;
  • Menedék szaporodáskor! Ilyenkor fészket raknak bármilyen száraz helyen. A házakban a bútorok alatt, a falak mögött vagy a sötét, ritkán használt sarkokban. Sűrű növényzetben, állati karámokban, raktárakban és az épületek alatti különböző galériákba is szívesen letelepednek;

Mennyire veszélyesek ezek a rágcsálók?

Amellett, hogy csúnyák betegségek hordozói is, kockázatot jelentenek az emberek vagy a háziállatok egészségére. Betegségeket terjeszthetnek, szennyezhetik a gabonaféléket vagy más élelmiszer-forrásokat, vizelettel vagy széklettel, így ételmérgezést okozhatnak.

A patkányok fertőzésének három jele, amikor sürgősen szükség van patkány irtásra:

  • Furcsa szagok és hangok, erős ammóniaszagot bocsátanak ki. A házban való mozgás közben is nagyon zajosak. E jelek bármelyikének megfigyelése azt jelzi, hogy eljött a patkányirtás
  • Az ürülék és a foltok, amit maguk után hagynak, ahogy mozognak.
  • Kárt hagynak maguk után, megrághatnak elektromos kábeleket, bútorokat, tárolóedényeket vagy papírt, és megehetik a pulton hagyott ételt, növelve a betegségeknek való kitettség kockázatát.
A patkányirtás tehát akkor válik sürgetővé, ha találkozik az alábbi jelek, akár csak egyikével is.

Hogyan lehet megszabadulni tőlük?

Mielőtt megszabadulna a patkányoktól, teljes körű vizsgálatot kell végeznie, hogy megtudja, honnan származnak. Vizsgálja meg a ház külsejét, fokozottan ügyeljen a falak repedéseire, a szellőzőnyílások körüli- és az alapok közötti hézagokra. A házon belül is nézze meg a szellőzőnyílásokat, lefolyókat és egyéb lehetséges hozzáférési utakat. Miután felfedezte a hozzáférési útvonalakat, lezárhatja őket, és csapdákat helyezhet el.

A patkányok elleni küzdelem módszerei zárt térben

Beltérben a legjobb megoldás a csapdák használata. Házon belül nem javasolt a gyilkos ölőszer használata, mert a rágcsálók csak néhány nap múlva pusztulnak el. Ebben az esetben, ha a patkányok kiirtása nem ellenőrzött körülmények között történik, ürülékük kellemetlen szagot bocsáthat ki, ami fertőzésforrást jelenthet.

Általában első körben csapdákat kell elhelyezni az útvonalukon, ezeket biztonságos helyekre, falak közelében vagy sarkokba, bútorok mögé rakni. A csapdákkal együtt csalétkeket is lehet használni, a leggyakrabban használt a mogyoróvaj, de más erős aromájú ételek is hatásosak (csokoládé, füstölt hús, saj stb.).

Biza másra a „piszkot” munkát – kérje szakértők segítségét!

A patkányok komoly fejfájást okozhatnak, és bár rengeteg otthoni módszer létezik, a patkányirtás akkor a legsikeresebb ha professzionális segítséget kér, akik képesek gyorsan megszüntetni ezt a kellemetlen jelenséget.

További részletekért az patkányirtás, illetve minden kártevővel kapcsolatosan lépjen velünk kapcsolatba, hogy segítsünk megoldani ezt a kellemetlen problémát!

Image

Maradandó megoldást alkalmazok.

Segítséget tudok nyújtani mindenkinek, aki megszabadulna a kártevőktől.

© 2024 Demkó Gábor EV. Design és programozás: Creative Ideas

Follow Us

Image